Udgivet i Skriv en kommentar

2 nyhedsbreve er blevet tilføjet til “Spirituelle Nyhedsbreve”

Nyhedsbreve: Den 6. nøgle og et par spirituelle principper

 

Som det kan læses under “Spirituelle nyhedsbreve”, oversætter og udgiver jeg et nyhedsbrev med artikler af J. J. Dewey på dansk 8 gange om året.

Læs dem her.

Så er to nye nyhedsbreve fra Synteseforlaget at finde under “Spirituelle Nyhedsbreve”   ?

Det første er en af visdomsnøglerne – den 6. – og det andet beskriver to åndelige principper


Uddrag fra “Den 6. nøgle”:

“Selv om læren om denne nøgle har været i omløb i lang tid, har de fleste lærere begået den fejl at se den som et sort/hvidt princip. De kommer med udtalelsen: ”Som foroven således også forneden og som forneden således også foroven,” og lader denne stå ret alene.

Det efterlader et stort hul, når det gælder om at finde sandheden, for det, som er foroven, er aldrig nøjagtigt det samme som forneden. Det, man skal forstå med denne nøgle, er at Gud altid skaber nye ting, og når der fremkommer en højere skabelse, stemmer den overens med den lavere eller tidligere, men altid med en lille drejning, og den drejning må man finde ved hjælp af intuitionen.

For at forstå det bedre kan vi se på historien. Man siger, at historien gentager sig selv, men det gør den ikke præcist som tidligere. En cyklus i historien kan godt stemme overens med en tidligere, men der vil altid være forskelle. For at opdage de kommende forskelle kræves intuitiv refleksion.”

Det andet nyhedsbrev handler om principperne “Krystallisering” og “Synd.” Krystallisering er det, der desværre ofte sker med os, når vi bliver ældre, og synd er noget ganske andet end det, vi normalt forbinder med ordet!

Læs mere her

God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.